Crevits springt in de bres voor pensioenen leraren (De Tijd 14/04/2016)

Door Koen Daniëls op 14 april 2016, over deze onderwerpen: Onderwijs

Ook volgens Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) moet de hervorming nog uitgewerkt worden. Hij riep op om te stoppen met onrust te zaaien.

https://www.tijd.be/tablet/newspaper/politiek-economie/crevits-springt-i...

 

Het thema kwam ook aan bod tijdens de plenaire vergadering van 4 mei 2016. Mijn repliek op de vragen van de collega's en de antwoorden van de minister : 

Ik ben al blij dat de tonaliteit hier nu een beetje anders is dan enkele weken geleden. Het overleg heeft duidelijk gemaakt en federaal minister Bacquelaine heeft in de kranten gezegd wat de minister-president, mijn partijvoorzitter en ikzelf hebben gezegd: wie langer werkt, zal niet minder pensioen hebben. Het debat wordt hier natuurlijk vermengd met andere zaken, met het zorgkrediet, met de puntenenveloppe die men opbouwt, met een al dan niet zwaar beroep. We zullen moeten wachten tot de totaliteit af is, want dat maakt deel uit van sociaal overleg met alle partners om tot een oplossing te komen. Minister, ik kan u alleen maar vragen om er mee over te waken dat men genoeg kennis heeft van hoe het loopt, en dat er overgangsmaatregelen zijn zoals we in Vlaanderen hebben getroffen voor de terbeschikkingstelling.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is