Koen Daniëls (N-VA) uit Sint-Gillis-Waas op plaats 3 voor Vlaams Parlement

Door Koen Daniëls op 10 januari 2024

De partij N-VA heeft Koen Daniëls (45) uit Sint-Gillis-Waas op de 3de plaats voor het Vlaams Parlement gezet.  Met lijsttrekker Matthias Diependaele was dat de hoogst mogelijke plaats voor de volgende man op de lijst, welke aan Daniëls werd toegewezen.  In het Vlaams Parlement en over de partijgrenzen heen is hij gekend als expert onderwijs.  De kennis van Daniëls gaat ook verder : deze legislatuur was hij ook voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie kinderopvang.  In de onderzoekscommissie over PFAS was hij dan weer het parlementslid dat met gerichte vragen en de nodige dossierkennis 3M tot bekentenissen dwong dat ze ooit PFOS hadden geloosd in de lucht.  En in de commissie mobiliteit is hij de stem uit het Waasland als het over Oosterweel gaat.  Recent trad hij ook toe tot de bijzondere commissie inzake kindermisbruik.  Uit een analyse van de inzet van parlementsleden werd Daniëls omschreven als “ijverig parlementslid, commissiebijter en debatkampioen” wat Diependaele bij de voorstelling van de kandidaten ook zo omschreef :”Ik ben trots dat we één van de hardst werkende parlementsleden op onze lijst hebben. Hij lijkt meer uren in een dag te hebben dan anderen en dat uit zich zowel in Vlaanderen als in Sint-Gillis-Waas.”

Ook in zijn eigen gemeente Sint-Gillis-Waas en het Waasland is Daniëls een zeer aanwezig politicus zowel op evenementen tussen de mensen als inzake inhoudelijke dossiers op de gemeenteraad.

“Ik ben dankbaar dat mijn inzet, zowel in het Vlaams Parlement als in het Waasland en Sint-Gillis-Waas, breed wordt gewaardeerd.  Graag wil ik dat engagement verder zetten.  Rechten en plichten moeten opnieuw in evenwicht komen.  Wie werkt en bijdraagt aan de samenleving, moet daarvoor beloond worden door er financieel echt aan over te houden, maar ook door bijvoorbeeld voorrang in de kinderopvang. Ook  beter onderwijs blijft een focus. Leerkrachten moeten zich opnieuw kunnen focussen op lesgeven en een goede kennisbasis kunnen meegeven zonder dat ze alle maatschappelijke problemen ook moeten oplossen.  Vele lokale dossiers hebben ook linken met Vlaanderen.  Die verbinding wil ik blijven zijn: met de voeten in de praktijk en de stem in Vlaanderen” aldus Daniëls.

Lees ook de artikels die hierover verschenen:

- Koen Daniëls krijgt derde plaats op N-VA kieslijst voor Vlaams Parlement: “Dankbaar dat inzet wordt gewaardeerd”, Het Laatste Nieuws, 22 december 2023, online via deze link.

- Koen Daniëls voor N-VA op plaats 3 voor Vlaams Parlement: “Wil mijn engagement verderzetten”, 22 december 2023, online via deze link.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is