U bent hier
Voetpaden zijn struikelpaden
Oppositiepartij N-VA bracht de erbarmelijke staat van vele voet- en fietspaden in Sint-Gillis-Waas al verschillende keren onder de aandacht van het CD&V gemeentebestuur. Veelal gebeurt er niets, waarbij er allerlei redenen worden ingeroepen. Een tekort aan financiële middelen door foute of afwezige beleidskeuzes komt echter dichter tegen bij de waarheid. Soms worden er een aantal tegels herlegd, maar veelal blijft de situatie schrijnend. Dirk Van Raemdonck en Paul De Saegher, beiden actieve senioren uit de Klinge, gaan regelmatig wandelen in hun gemeente. “Op sommige plaatsen, zoals hier in de Boerenkrijglaan en de Willem Van Saeftingelaan in De Klinge, kan je beter bergschoenen aandoen. Wij maken ons zorgen voor mensen die minder goed te been zijn of zich met een rollator of rolstoel verplaatsen. Maar we hebben ook al een baby bijna uit zijn kinderwagen zien vliegen omdat de wielen bleven steken achter uitstekende stenen.”
De N-VA wil structureel voet- en fietspaden aanpakken. “Die putten en bulten in voet- en fietspaden komen er niet plots. Je moet daar een beleid rond voeren, plannen, jaarlijks voldoende budgetten voorzien en aanpakken. Dat is verantwoordelijkheid nemen als bestuur om de veiligheid van je inwoners te garanderen” licht Koen Daniëls, Vlaams Parlementslid en lijsttrekker van N-VA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toe. “Pas op, als men binnenkort toch in gang schiet, dan kan ik dat alleen maar toejuichen, want dan hebben onze acties als N-VA iets uitgehaald. Maar het blijft brandjes blussen in plaats van planmatig beleid voeren waar wij als N-VA voor staan” voegt hij er nog aan toe.
Lees ook de artikels die hierover verschenen:
- Kritiek op slechte staat voetpaden, Het Laatste Nieuws, 19 oktober 2017, pagina 17 of online via https://www.hln.be/sint-gillis-waas/kritiek-op-slechte-staat-voetpaden~a...
- N-VA klaagt erbarmelijke staat van voetpaden aan, Gazet Van Antwerpen, 19 oktober 2017, pagina 16
-
N-VA: ”Voor voetpaden in De Klinge heb je bergschoenen nodig”, Het Nieuwsblad, 19 oktober 2017, pagina 2