Minister Diependaele en parlementslid Daniëls geven rondleiding in Brussel aan Bevers bouwbedrijf KDS naar aanleiding van unizo-veiling

Door Koen Daniëls op 22 januari 2024

Eind november organiseerde Unizo Beveren een gala-avond waar ook een veiling werd georganiseerd voor het goede doel. Lokale middenstanders en KMO’s boden op verschillende items maar liefst 21.000 euro.  Deze opbrengst komt volledig ten goede aan VZW Witte Raven, een sociaal project dat kansarme kinderen via hun leerkracht (de witte raven) in Wase scholen materiële ondersteuning geeft. Eén van de veilingcadeaus om die mooie som geld in te zamelen, was een rondleiding in het Vlaams Parlement door Waaslander en Vlaams parlementslid Koen Daniëls (Sint-Gillis-Waas) gevolgd door een lunch in de daktuin van het parlement met Vlaams minister Matthias Diependaele.
Bevers bouwbedrijf KDS bracht het winnende bod uit en mocht vandaag genieten van hun prijs.

Het Bevers bouwbedrijf KDS werd in 2011 door Kenneth De Smet en An Warrens opgericht vanuit hun zolder en garage. Ook Bill Gates is ooit met het Microsoft-verhaal begonnen vanuit zijn garage. Blijkbaar is zo’n opstart ook voor KDS een succesrecept gebleken, want ondertussen hebben ze sinds 2022 een gloednieuw kantoor met toonzaal en werd CEO An Warrens verkozen tot bouwvrouw van het jaar. Vorig jaar werd het bedrijf ook genomineerd voor de Gouden Baksteen.

Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) uit Sint-Gillis-Waas was gids van dienst. “Ik geef regelmatig rondleidingen in het Vlaams Parlement en geef dan ook een exclusieve blik achter de schermen. Dat betreft dan zowel het gebouw maar ook de “petites histoires” van de politieke werking. Het was fijn om aan de mensen van KDS te laten zien hoe Vlaamse decreten worden ‘gebouwd’ en welke uitdagingen daarbij zijn en de parallellen te trekken met het bouwen van een huis”, aldus Daniëls.

Minister Diependaele blikt tevreden terug op de ontmoeting met de winnaar: “Als minister van Wonen ben ik zeer begaan met de uitdagingen waar de bouwsector, maar bij uitbreiding al onze ondernemers, voor staan. Het vinden van geschikt personeel, stijgende prijzen en toegenomen administratieve last om er maar enkele te noemen. Het is belangrijk om hiernaar te luisteren zodat we ze op het Vlaams niveau ook kunnen aanpakken.”

Minister Diependaele beklemtoonde tot slot nog dat we er vanuit Vlaanderen alles aan doen om te blijven streven naar een gunstig ondernemingsklimaat waarin innovatie wordt gestimuleerd, administratieve lasten worden verminderd en ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen.

Lees ook het artikel dat hierover verscheen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is